Çikolatalı Cupcake

By Eda - Şubat 23, 2019




Sizinle favorilerim arasına giren Çikolatalı Cupcake tarifini paylaşmak istedim. Tarifin orjinali İngilizce ve sallysbakingaddiction’a ait. Sizin için aşağıda türkçeye çevirdim. Eğer tereyağlı kremaları pek sevmiyorsanız sadece yumuşacık keki pişirip yanında bir bardak süt ile lezzetine varabilirsiniz. Bu tariften yaklaşık 14 tane Cupcake çıkıyor.




Çikolatalı Cupcake

Kekler için:

Malzemeler

95 gr un
42 gr kakao
3/4 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı tuz
2 büyük boy yumurta
100 gr şeker
100 gr esmer şeker
80 gr sıvıyağ
2 tatlı kaşığı vanılya özütü (yoksa 1 paket vanilin kullanabilirsiniz)
120 gr kefir (bulamazsanız ayran kullanabilirsiniz)

Yapılışı

• Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın Ve muffin kalıbına cupcake kağıtlarını dizin.
• Bir kapta un, kakao, kabartma tozu, karbonat ve tuzu harmanlayın ve kenarda bekletin. Ayrı bir kapta yumurtaları, şeker, esmer şeker, sıvı yağ ve vanilya özütünü çırpın. 
• Yumurta karışımının yarısını ve kefir’in yarısını un karışımına ekleyerek bir kaç saniye çırpın. Kalan yumurta karışımı ve kefirle aynı adım’ı tekrarlayın. Bu aşamada çok fazla çırpmamaya dikkat edin. Sadece karışana kadar kısa bir süre için çırpın. Hamur baya akışkan olacaktır ama bu sizi şaşırtmasın çünkü öyle olması gerekiyor.
• Bir dondurma kaşığıyla cupcake kağıtlarına hamuru paylaştırın. Cupcake kağıtlarının yarısını geçmeyecek şekilde doldurmaya özen gösterin, yoksa pişerken kek çökebilir. 
• Fırınınıza göre pişme süresi 18-21 dakika arasında değişebilir. Bu yüzden çıkarmadan önce ortasına bir kürdan batırarak, pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
• Kekleri soğumaya bırakın. Üstünü kremayla süslemeden önce tamamen soğumuş olmaları gerekiyor.

Çikolatalı Cupcake Kreması için:

Malzemeler

230 gr tereyağ, oda sıcaklığında yumuşamış
420 gr pudra şekeri (ben çok tatlı istemediğim için yaklaşık 380g kullanıyorum)
45 gr kakao
45 gr krema (yoksa süt kullanabilirsiniz)
1/2 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı vanilya özütü (yoksa eleyin)

Yapılışı:

• Bir kapta tereyağı yaklaşık 2 dakika çırpın. Pudra şekeri, kakao, krema, tuz ve vanilya özütünü ekleyin ve düşük ayarda 30 saniye karışmasını sağladıktan sonra yüksek ayarda 2 dakika daha çırpın. Eğer krema çok akışkan olduysa iki kaşık pudra şekeri daha ekleyebilirsiniz. Çok katı olduysa da bir yemek kaşığı krema ekleyebilirsiniz. 
• Bir sıkma torbasına istediğiniz duy’u takın ve kekleri kremayla süsleyin. 
• Üzerlerini dilediğiniz gibi süsleyip, servis edene kadar oda sıcaklığında muhafaza edin.


Afiyet olsun!

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum